Vær opmærksom på svindel...

... og pas godt på dit kortnummer og kontrolkode

En del bankkunder bliver for tiden kontaktet af svindlere, som forsøger at få kunden til at røbe kortnummer og kontrolkode. Lykkes det, har svindlerne desværre frit spil til at misbruge kortet.

Vær opmærksom, hvis...

  • Du bliver bedt om at annullere et køb
    Hvis du bliver kontaktet pr. mail og anmodet om at annullere et køb ved at oplyse kortnummer og kontrolkode, skal du IKKE foretage dig noget. Der er tale om svindel, hvor svindlerne forsøger at fremskaffe oplysninger om dit kortnummer og kontrolkode.

    Hvis skaden er sket, og du har indtastet dine kortinformationer, vil du typisk modtage en sms. Her bliver du opfordret til at bekræfte dit køb ved at svare ”JA”. Den skal du ignorere eller svare "NEJ" på, da du ved at svare ”JA” giver svindlerne mulighed for at få et køb igennem, som du ikke har foretaget.

  • Du får et lidt for godt tilbud
    Hvis et tilbud er lidt for godt til at være sandt, så kan det være svindel. I øjeblikket bliver der f.eks. tilbudt 2 biografbilletter med 2 x popcorn og sodavand til en samlet pris på 9 kr. Det er svindel. Vær opmærksom, og tjek afsenderen ud en ekstra gang, inden du gør brug af særligt gode tilbud.

  • Du vinder i en konkurrence, du ikke har deltaget i
    Hvis du vinder i en konkurrence, du ikke har deltaget i, er der også tale om svindel, og du bør ignorere beskeden.

Er du blevet udsat for svindel?

Hvis du har mistanke om, at du kan have været udsat for svindel, skal du spærre kortet med det samme. Det gør du ved at kontakte NETS på telefonnummer 4489 2929.